Храна и продукти
Менюто на ресторант “Багри” е повече от разнообразно, то е отражение на плодовете на природата. Сменяме го според наличните продукти за сезона, приблизително веднъж на месец и половина. Акцентът към вашето преживяване, обаче, ще бъде качеството на храната, която ще бъде поднесена с доброта и грижа към детайла. Ние разглеждаме продуктите, които използваме като основен градивен елемент за едно ястие. Подбираме ги отгледани по натурален начин, от малки и семейни производители. Затова работим с екологични и органични ферми от цяла България. Разчитаме и на патньори, като сдружение „Семка“, с които споделяме възгледите си за устойчиво развитие в земеделието. Ние смятаме, че качествата на сезонната продукция правят храната освен вкусна и здравословна. При нас ще откриете кафяв ориз от Тракия, дребен нахут, стар сорт от Ивайловград, както и автентични видове фасул като попския, добруджански, смилянски и кози боб. В “Багри” се стремим да опазваме автохтонни породи, антични сортове и видове като им даваме уникален кулинарен облик и допринасяме за отглеждането им!
Повече за продуктите ни